Toaia Dracilor

Cascada „Toaia Dracilor” este situată în dosul Pleşei (culmea muntoasa care vegheaza asupra comunei )şi are atât o poveste înfricoşătoare cât şi un peisaj extraordinar. Aspectul fermecator al apei de culoare albastru-verzui, te vrajeste si te atrage sa incerci o „scalda”. Cel mai interesant este punctul in care apa intra sub munte cu un zgomot asurzitor, ca un vuiet ce se aude in departare.

Legenda Cascadei „Toaia Dracilor”, vine din urmă, transmisă din tată în fiu, până în zilele noastre. Se spune că oamenii care treceau prin zonă au observat la miezul nopţii o grămadă de draci care se scăldau şi apoi dansau la foc, pe marginea cascadei. De atunci i s-a spus  „Toaia Dracilor”  şi aşa i-a rămas numele până în ziua de azi. Deşi peisajul oferit de zona în care se află cascada este mirific, locul este greu accesibil si necesita pregatire fizica sau mijloace de transport off-road.

    Aceasta cascada este prima dintr-un lant de sapte caderi de apa situate in spatele varfului Plesa, paralel cu creasta. Canionul  format de ape in timp este de o frumusete greu de egalat si este dificil de traversat datorita diferentelor de nivel din dreptul cascadelor ( intre 5 si 40 de metri ). Pentru cei pasionati si antrenati aceasta zona poate constitui o provocare deosebita.